Receptaris de temporada

L'alimentació és un element fonamental per gaudir d'una bona salut. Per a un creixement adequat, per al manteniment d'un òptim estat de salut i per poder desenvolupar les diferents activitats de la vida quotidiana, cal una dieta saludable, és a dir, suficient, equilibrada, variada i satisfactòria.

 

Els avenços de la indústria alimentària fan que tot l'any puguem disposar d'una gran varietat d'aliments. Tot i així, la utilització de productes frescos de temporada té una sèrie d'avantatges:

  • Millor preu dels productes.
  • Millor qualitat. Els aliments són més frescos i per tant, se'n pot treure un major profit de les seves propietats, obtenint tot el seu valor nutritiu, olor, sabor i textura.
  • Més ecològic. Evita la sobreexplotació del sòl perquè respecta els cicles naturals i les zones de producció. Necessita menys manipulació, transport i emmagatzematge, que redueix el cost energètic i per tant la contaminació.

Per tot això, el Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona ha editat diverses publicacions sobre alimentació i nutrició i presenta una col·leció anomenada seguit de RECEPTARIS DE TEMPORADA, un per a cada estació que, classificats per primers plats, segons plats i postres, pretenen fomentar una alimentació saludable tot gaudint dels productes de temporada.

 

Aquí teniu els receptaris que ja hi ha disponibles:

Selecció de menús i receptes dels mesos de tardor
receptes_tardor.pdf
Documento Adobe Acrobat 4.1 MB
Selecció de plats i receptes pels mesos d'hivern
receptes_hivern.pdf
Documento Adobe Acrobat 4.5 MB