Els bunyols de la Pastisseria Danés

Bunyols de Quaresma

Els bunyols són el dolç de la Quaresma. Els dimecres de cendra és el primer d'aquest període, en què els fidels tenien prohibit menjar carn. Així, el seu origen deu sorgir de la necessitat popular d'endolcir els dis perquè el temps quarsmal fos més passatger. A més, el seu aspecte és sobri, lluny de la fastuositat del tortell, amb sorpreses i ornaments que conviden a fer colla, o de l'exuberància de la mona de Pasqua, amb què els padrins sorpendran als seus fillols.

Els bunyols de vent o de l'Empordà i els farcits de crema són els més característics.

Josep Danés i Pons
Josep Danés i Pons

El pastisser

 

Josep Danés i Pons (Girona 1958) es va formar com a delineant projectista, tot i que en tornar del servei militar va començar a ajudar el seu pare a la pastisseria Danés i, des de llavors, no s'ha separat mai de l'obrador. Amb residència fixa a Arenys des de fa 30 anys, en fa 15 va obrir una segona pastisseria també amb el seu cognom al carrer Vallgorguina d'Arenys de Mar.

Entre moltes espcialitats que prepara, mai hi trobareu a faltar les Coquetes d'Arenys, producte autòcton de la Vila.

 

 

 

Vídeo d'una recepta dels bunyols de Quaresma, els ingredients i la seva elaboració a càrrec del pastisser Josep Danés i Pons.