Carnestoltes al Mercat

El Jarret

El jarret és una de les parts de la vedella més saboroses i se sol utilitzar per elaborar el fricandó, preferiblement la part posterior. La carn de vedella és molt preuada i la podem trobar en diferents varietats depenent de l'alimentació i edat de la peça.

La importància del consum de carn està en la quantitat i qualitat de proteïnes que porta a la nostra dieta, de gran valor biològic i que intervenen en la formació i creixament del teixits.

A diferència d'altres carns, la vedella necessita una cocció al punt. El temps de cocció depèn de la mida i del gruix de la peça. En plats guisat es calcula una mitjana de 30 minuts per cada mig quilo de carn.

 

Josep M.Poyuelo i Pons
Josep M.Poyuelo i Pons

El cuiner

 

Josep Maria Poyuelo Pons (Lleida, 1955), ha passat tota la vida envoltat de fogons. Instal·lat a Arenys de Mar des del 1972, ha treballat per als caterings de la Generalitat de Catalunya, la Casa Batlló o la Borsa de Barceloa, entre d'altres. En la seva llarga trajectoria com a cuiner, ha participat en diferents fires i esdeveniments gastronòmics. Habituat a l'elaboració d'alta cuina i tradicional, està especialitzat en els plats de peix i marisc.

Des de fa 35 anys forma part de lèquip de cuina del restaurant Portinyol d'Arenys de Mar, del qual n'és el xef.

 

Vídeo d'una recepta que explica  com cuinar un jarret de vedella amb espinacs "Xips", els ingredients i la seva elaboració a càrrec del cuiner Josep M. Poyuelo..